Etnološki odjel Gradskog muzeja Vukovar tijekom ljetnog raspusta održao je edukativno-pedagoške radionice/igraonice pod nazivom „Stare dječje igre, brojalice i sportovi" u srijedu 18. srpnja i četvrtak 19. srpnja 2018. godine.

Ovom radionicom/igraonicom pokušali smo oživjeti i otrgnuti od zaborava razne dječje igre koje smo igrali vani cijelo ljeto. Tako smo se podsjetili i igrali crne kraljice, između dvije vatre, karike na marike, preskakivali uže, gumi-gumi, pikulali se, igrali školice, tapkali sličice, naučili razne brojalice i još puno toga. Termin smo probili oba puta i dokazali da sve što je lijepo, kratko traje!!!

Drugi dan radionice, osim zainteresiranog građanstva, posjetila su nas i djeca iz Dječjeg vrtića Vukovar II. Sve je prošlo u vedrom i veselom raspoloženju, a sportskog i natjecateljskog duha nije nedostajalo. Na kraju svake radionice djeca su zbog iznimnog zalaganja i truda dobila utješne nagrade!

Radionice je osmislila i organizirala kustosica Renata Devetak Roca uz suradnike i kustose muzeja Rosanku Savić-Mitrović, Tonija Rocu, tehničara Antu Džaltu i Jelku Vuletić.