U organizaciji ove multimedijalne izložbe nematerijalne kulturne baštine Italije sudjelovali su Veleposlanstvo Italije, Talijanski Institut za kulturu u Zagrebu, Institiu za kulturu u Italiji Talijansko Ministarstvo za kulturna dobra i aktivnosti, Nacionalni komitet za kulturu Italije pri UNESCO-u.

Kako je izložba zamišljena da se u mjestu otvaranja priključi i nematerijalna baština iz fundusa muzeja domaćina, tako je Gradski muzej Vukovar izložio dio zbirki prezentirajući kroz dijelove tradicijske narodne nošnje tehniku zlatoveza u Slavoniji i Srijemu, zatim proizvode medičarstva karakteristične za sjever Hrvatske među kojima licitarska srca i ostala raznolika paleta licitarskih proizvoda čine dio i slavonske svakodnevice, također i drvene igračke Hrvatskog Zagorja s kojima se igraju i djeca u Vukovaru, te vitešku igru Sinjsku Alku koja je 2017.godine održana u Vukovaru.

O dugoj suradnji Gradskog muzeja Vukovar i Talijanskog instituta u Zagrebu govorila je Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, o izložbi talijanske nematerijalne baštine govorio je Ricardo Anderi, voditelj projekta, goste je pozdravila Ivana Mujkić, dogradonačelnica Vukovara. U ime ministrice kulture Republike Hrvatske dr.sc. Nine Obuljen Koržinek prisutnima se obratila izaslanica Ministrice Zdenka Predrijevac, pročelnica konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Vukovaru govoreći o nematerijalnoj kulturnoj baštini u Hrvatskoj kao i o registriranoj hrvatskoj baštini pri UNESCO-u. Izložbu je otvorio veleposlanik Italije u Zagrebu Pierfrancesco Sacco, govoreći o uspostavljanju čvršćih kontakata sa gradom Vukovarom i nastavku suradnje Talijanskog instituta za Kultura i Gradskog muzeja Vukovar na razmjeni kulturnih manifestacija. Ravnateljica Muzeja izrazila je zahvale organizatorima izložbe među kojima su Alesia Autori, direktorica Agencije za promoviranje talijanske umjetnosti, Ricardo Anderi, voditelj projekta, Natan i Zeno članovi Open Lab Company, Francesco De Melis, Film Director i Leandro Ventura – Direktor Instituta Of The Demo Etno Antropology. U realizaciji zahtjevne multimedijalne izložbe sudjelovali su i Zoran Šimunović, kustos likovne zbirke Gradskog muzeja Vukovar kao i tehnička služba muzeja Ante Džalto, Saša Rajković, Mario Rajtarević i Jelka Vuletić.

Izložba će biti otvorena do 16. Kolovoza 2020. godine.