U organizaciji DunavArt festivala, TZ Grada Vukovara, Gradskog muzeja Vukovar i Austrijskog kulturnog foruma, 23. lipnja 2021, godine u perivoju dvorca Eltz otvoren je VI. po redu DunavArt festival.

Goste je pozdravila Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, govoreći o dugogodišnjoj suradnji Gradskog muzeja, DunavArt festivala, Austriskog kulturnog foruma i TZ Grada Vukovara. Prisutnima se obratio i Miran Hadži Veljković ravnatelj DunavArt festivala govoreći o ovogodišnjem programu koji se odvija u Vukovaru i Iloku. Bila je ovo ujedno i prigoda da se predstavi Stephanie Karner, nova direktorica Austrijskiog kulturnog foruma koja je naglasila važnost međusobnog povezivanja u zajedničkim projektima te pri tom istakla želju za nastavkom izložbene i glazbene suradnje sa institucijama u kulturi Grada Vukovara.

U sklopu Festivala u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar, otvorena je uz likovni postav Zorana Šimunovića, kustosa Gradskog muzeja Vukovar izložba fotografija Wojciecha Czaja pod nazivom ALMOST, u kojoj autor na 30 fotografija vrlo vješto pokazuje arhitekturu Beča gdje se prepoznaju stilski objekti velike sličnosti u drugim gradovima Europe koje je prepoznavao na svojim putovanjima, svjedočeći na taj način o povezanosti i kulturnim utjecajima srednjoeuropskog kulturnog kruga.

Na kraju predstavljanja ovogodišnje manifestacije, prisutnima se obratio Filip Sušac, dogradonačelnik Vukovara, pozdravljajući goste u ime Ivana Penave, gradonačelnika Vukovara i svoje ime naglašavajući važnost buduće suradnje i zahvalnost za organizaciju dosadašnjih pet festivala na kojim su predstavljena značajna imena hrvatske i europske kulturne i glazbene scene.

Koncert pod nazivom Vesele priče s razigranog Dunava izveo je austrijski
STYRIAN KLEZMORE ORCHESTAR u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom,
a koji je održan u novouređenom prostoru Zadruge VRHUNSKO VUKOVARSKO Vedrana Barića.