Na početku programa BOŽIĆNU ČESTITKU izveli su učenici 2.a razreda OŠ Antuna Bauera: Sara Blažević, Anja Terzić i Mihael Barun pod vodstvom učiteljice Biljane Mihaljev i time nas uveli u božićnu atmosferu. III. ADVENTSKU SVIJEĆU upalio je Ivica Pucar, glumac kazališta Gavella i predsjednik HDDU-a.

Razgovor s glumcem vodio je Joško Ševo, glumac i red.prof. Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu i predsjednik Festivala glumca. Njima se pridružila i glumica Perica Martinović, članica Upravnog odbora HDDU-a.

Događaju su prisustvovali i dugogodišnja dopredsjednica Festivala glumca, Zdenka Buljan, predstavnici producentske kuće Festivala glumca Asser Savus iz Vinkovaca Slaven Nuhanović i Samir Raguž, s kojom kućom i direktorom Himzom Nuhanovićem je prije 24 godine i ostvarena ideja da treća svijeća pripada glumcima, te predstavnici organizatora Ivanka Miličić, ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar, p. Ivica Jagodić, župnik Franjevačkog samostana Vukovar i Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, koja je i vodila program.

Kao poseban poklon glumca Ivice Pucara gostovala je Klapa Stine kojoj i sam pripada. Na simboličan način povezali su Slavoniju, Dalmaciju i Hercegovinu budući su članovi Klape iz Požege, Zadra, Omiša, Šibenika i Imotskog, a danas djeluju u Zagrebu.