U mjesecu Frankofonije u Hrvatskoj 2013., u nedjelju 10. ožujka 2013. Gradski muzej Vukovar i Udruga ljubitelja francuske šansone Prokultura iz Splita, održali su glazbeno-izložbenu večer posvećenu Parizu i francuskoj šansoni..

U obnovljenom Mramornom predvorju otvorena je izložba fotografija „Pariz okom" Ive Pervana .

Na dvadesetak fotografija približio nam je Pariz na jedan posebno intuitivan i senzibilan način. Rad Ive Pervana poznat je Vukovarcima sa već održanih izložbi u Gradskom muzeju Vukovar: "Novi sjaj Marije Snježne", 2006. i „Anđeli bez Granica"2007. godine.

Publici se obratila predsjednica udruge Prokultura iz Splita Nansi Ivanišević, kojoj je za promicanje francuske kulture bivši predsjednika Nicolas Sarkozy 2011. godine dodijelio odličje „Viteza nacionalnog reda za zasluge". O svom radu govorio je umjetnik Ivo Pervan, koji svojim objektivom na karakterističan način uočava i prikazuje kulturnu baštinu i prirodne ljepote.

U drugom dijelu programa, u Mramornoj dvorani, održan je šansonjerski recital La Vie en Rose, koji nosi naziv prema poznatoj je šansoni Edith Piaf iz 1946. godine. Vukovarci su uživali u pomno odabranim šansonama nastalih na području Francuske i drugih zemalja francuskog govornog područja koje su izveli Ana Opačak i Robert Martinov uz glasovirsku pratnju maestra Jurice Karuza.

{gallery}2013/03/12/05{/gallery}