U prostorijama Vukovarskog vodotornja danas je potpisan ugovor o dogradnji suvenirnice. Potpisnici ugovora bili su direktorica Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva d.o.o. Mirela Janković i direktor tvrtke Planum građenje d.o.o. Emil Tuša, a potpisivanju su nazočili gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić te Boris Benić, glavni inženjer gradilišta.

Dogradnjom suvenirnice i njezinim proširenjem omogućit će se veća ponuda suvenira te ugodniji prostor i ambijent za sve posjetitelje. Stvoriti će se uvjeti za veći i bolji plasman proizvoda lokalnih poduzetnika, udruga i obrtnika od kojih Vukovarski vodotoranj i pribavlja suvenire te čiji proizvodi već jesu u stalnoj ponudi suvenirnice, a čime se izravno pomaže njihovom položaju na tržištu.

Direktorica Janković pojasnila je kako projekt dogradnje suvenirnice predstavlja dodanu vrijednost ne samo za Vukovarski vodotoranj već i za cijelu turističku ponudu grada Vukovara. "Projekt će omogućiti bolju ponudu proizvoda svim posjetiteljima te se radujemo ovom projektu. Vukovarski vodotoranj do sada je posjetilo gotovo 280 tisuća posjetitelja i svi prilikom odlaska žele ponijeti suvenir sa sobom. Dosadašnji prostor postao je nedovoljan za sve što bismo voljeli uvrstiti u našu ponudu i ponuditi gostima. Proširenjem ćemo povećati ponudu, a najveći benefit od toga imaju upravo naši lokalni proizvođači od kojih nabavljamo proizvode. Suvenirnica posluje uspješno, imamo dobru suradnju sa svim proizvođačima s našeg područja među kojima su i braniteljske udruge.", pojašnjava Janković te dodaje kako je rok za izvođenje radova 6 mjeseci, a površina prostora nove suvenirnice koja će biti na mjestu stare je 54 kvadratna metra.

Za vrijeme izvođenja radova trenutna suvenirnica će biti izmještena na 10-tak metara udaljenosti od mjesta gdje se nalazi kako bi se osigurao neometan rad Vukovarskog vodotornja.

Gradonačelnik Ivan Penava dodao je kako je projekt planiran s ciljem podizanja razine i kvalitete usluge koju Vukovarski vodotoranj pruža posjetiteljima. "Drago nam je da se proširuju i nadograđuju njegovi kapaciteti jer je to znak dobrog poslovanja. Novi prostor će sigurno doprinijeti cjelokupnom dojmu, ali i poslovnim rezultatima. U njegovom prostoru će kao i do sada biti promovirani proizvodi vukovarskih proizvođača te će sigurno doprinijeti i njihovom boljem položaju na tržištu.", između ostaloga je rekao Penava.

Projekt je u vrijedan 387.353,63 eura s PDV-om, a u visini 325.170,89 eura sufinanciran je sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.