Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sastao se s ministrom državne imovine Goranom Marićem i ravnateljem Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivanom Szabom.
Ovom prilikom ministar je s gradonačelnikom i ravnateljem obišao sportsko igralište, Sportsku dvoranu i Plivalište Vukovar. Nakon obilaska ministar je gradonačelniku uručio Ugovor o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske Gradu Vukovaru.
„S današnjim činom na formalan, ali i simboličan način, vraćamo Vukovaru ono što je njegovo i Vukovarcima ono što je bilo njihovo sve ovo vrijeme. Nitko nikada nije ni imao namjeru građanima grada Vukovara oduzeti sportsko igralište, sportsku dvoranu i plivalište, no ono što je bitno naglasiti i na čemu se zahvaljujem ministru Goranu Mariću koji nam je na dar donio ovaj Ugovor je što smo konačno nakon 26 godina riješili imovinsko-pravne odnose. Konačno smo stvari stavili na svoje mjesto i Vukovarcima vratili što im pripada. Iznos od gotovo 100 milijuna kuna govori dovoljno za sebe te nam predstavlja značajan iskorak u budućnost, promišljanje idućih akcija i lakše upravljanje s imovinom koja se nalazi u gradu Vukovaru," rekao je gradonačelnik Penava.
Ovim su ugovorom čestice na kojima su Plivalište Vukovar, Sportska dvorana i sportsko igralište prešle u vlasništvo Grada Vukovara. Vrijednost darovanog zemljišta je 99.300.000,00 kuna te je ujedno riječ o projektu od općeg javnog interesa.
„Ugovor o darivanju rezultat je Odluke Vlade iz veljače ove godine. Ovo nije samo čin darivanja nego i čin odgovornosti hrvatske Vlade prema Vukovaru, ali i poruka odnosa i stajališta Vlade prema Vukovaru. Ovo je najvrjedniji projekt koji je Republika Hrvatska darivala nekoj lokalnoj samoupravi. Ova je Vlada učinila za Vukovar više u ovih šest mjeseci nego li sve dosadašnje vlade u svojim mandatima. Ova Vlada razmišlja da se iz svoje drame prošlosti Vukovar pokrene u sigurnu budućnost," istaknuo je ministar Marić najavljujući rješavanje svih imovinsko-pravnih odnosa i ažuriranje evidencije nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske.