Održana je konferencija za novinare na kojoj su gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te predsjednica Uprave tvrtke Borovo d.d. Gordana Odor javnost upoznali s činjenicom kako je 19. veljače 2018. godine potpisan kupoprodajni ugovor kojim je Grad Vukovar kupio nekretninu u vlasništvu tvrtke Borovo d.d. te time postao vlasnik atraktivnog zemljišta koje je namijenjeno proširenju gospodarskih zona na području Grada Vukovara. Riječ je o građevinskom zemljištu namijenjenom gospodarskoj djelatnosti na kojemu se trenutno nalazi sportski aerodrom u gradskoj četvrti Borovo naselje. Površina je zemljišta 687.057,00 m2, a vrijednosti je 36.317.807,69 kn što čini otprilike 26% izvršenja proračuna za prethodnu godinu.

Navedeni je iznos u potpunosti financiran od strane Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, kojemu je Vlada Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem povećala proračun za 20 milijuna kuna u 2018. godini.
„Ponosan sam jer smo prva Gradska uprava koja je Gradu Vukovaru omogućila da dođe u posjed ovako velike i vrijedne nekretnine koju će moći operativno staviti u funkciju. Ovo gospodarsko zemljište atraktivno je iz čitavoga niza razloga. S jedne strane leži na obali Dunava, rijeke koja je žila kucavica Europe kada se govori o transportu i prijevoz roba, a s preostalih strana omeđeno je državnom cestom, a važno je i naglasiti kako preko ovoga zemljišta prelazi i međunarodna željeznička pruga," objasnio je gradonačelnik Penava ističući kako za ovim zemljištem vlada veliki interes investitora koji bi tu došli i ustrojili svoje proizvodne pogone. Veličina samoga građevinskog zemljišta dodatni je razlog zbog kojega vlada veliki interes jer je riječ o parceli veličine 69 hektara.
„Do sada nije bilo moguće ponuditi investitorima upravo ovu atraktivnu parcelu jer nije bila u vlasništvu Grada, no sada kada je Grad Vukovar postao vlasnikom ove parcele ostvareni su preduvjeti za privlačenje investitora, otvaranje novih radnih mjesta, ali i zadržavanje postojeći," naglasio je gradonačelnik Penava ukazujući na to da je ova kupovina imala veliko značenje za tvrtku Borovo d.d.
Predsjednica uprave Borova d.d. Gordana Odor potvrdila je kako navedeno zemljište nisu imali u planu koristiti te da je 36 milijuna kuna, za koliko su ga prodali Gradu Vukovaru, od iznimnog značaja za daljnje funkcioniranje tvrtke.
„U trenutku moga dolaska na čelo ove tvrtke, dug je iznosio 100 milijuna kuna te su nam zbog zatečenoga stanja neophodna financijska restrukturiranja. S dijelom sredstava od prodaje zemljišta podmirit ćemo obveze kojima ćemo Borovo d.d. spasiti od moguće blokade i stečaja, a dio sredstava uložit ćemo u povećanje proizvodnje," najavila je Odor.
Povećanje proizvodnje dovodi i do novih zapošljavanja pa će tako Borovo d.d. zaposliti 30 novih šivačica.
„Imamo potrebu za stručnom radnom snagom tako da ćemo preuzeti 20 šivačica tvrtke Aktiv obuća d.o.o. koja je nedavno zatvorila pogon u Vukovaru," rekla je predsjednica uprave Odor.
„Tvrtka Borovo d.d. naš je najvažniji gospodarski subjekt, a s novom upravom Borova ostvarujemo odličnu suradnju i Grad Vukovar neće biti po strani kada je u pitanju sudbina tvrtke Borovo," zaključio je gradonačelnik Penava.