Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava uručio je ključeve kadrovskih stanova u Borovu naselju. Stanovi su dodijeljeni kadrovima određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje na području jedinice lokalne samouprave.

Riječ je o nacionalnom programu stambenog zbrinjavanja koji se provodi u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima za potrebe stambenog zbrinjavanja kadrova određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje na području jedinice lokalne samouprave.

Gradonačelnik Penava je čestitao svima koji su dobili stanove te istaknuo kako je riječ o mladim obrazovanim ljudima koje ovaj grad treba i uz pomoć kojih će se pojačati kapaciteti grada Vukovara, koji će svojim životom i radom doprinijeti izgradnji grada Vukovara.

„Ovo je druga godina kako u suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje uspješno provodimo program kadrovskog zbrinjavanja na području Vukovara. S današnjim je činom ukupno 41 stan dodijeljen kadrovima koje smo zakonom i pravilnikom odredili kao prioritetne na razini grada. Svih ovih godina radilo se o liječnicima, biotehnolozima, magistrima povijesti, edukacije, rehabilitacije, službama iz domene sigurnosti, no ono što je najvažnije riječ je o mladim ljudima uz kojih se nadamo ojačati kapacitete grada Vukovara,“ rekao je gradonačelnik Penava.

Svečanome uručenju ključeva i ugovora o najmu nazočili su ministar obrane Mario Banožić i izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova, državna tajnica Irena Petrijevčanin Vuksanović te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Tom prilikom Ministar Banožić je rekao kako mu je iznimna čast četvorici pripadnika Hrvatske vojske dodijeliti stanove koji su rezultat tripartetne suradnje Ministarstva obrane sa Središnjim državnim uredom za stambeno zbrinjavanje i Gradom Vukovarom. Podsjetio je kako je ovo jedan od modela stambenog zbrinjavanja hrvatskih vojnika osobito na području potpomognute državne skrbi.

Državna tajnica Petrijavčanin Vuksanović je čestitala svima kojima su stanovi dodijeljeni jer će im ovom gestom biti riješeni problemi koji su bili egzistencijalne prirode.

„Ono što me osobno veseli je da možemo vidjeti ovdje i različita zanimanja, koja su potrebita u gradu Vukovaru, od zdravstvenih, koja su nam možda u ovo vrijeme najpotrebnija, do sigurnosnih, dakle pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova i pripadnika Hrvatske vojske. Također, građani i građanke grada Vukovara do kraja godine dobiti će još oko 65 stanova koji se trenutno završavaju, a sljedeće godine ćemo pokušati zbrinuti do 200 obitelji na području grada Vukovara“, istaknuo je državni tajnik Mažar.