{gallery}2016/06/28/04{/gallery} U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara okupili su se vinari s područja grada Vukovara koji su ovom prilikom svoje proizvode donirali Udruzi tjelesnih invalida „TOMS" iz Trogira u svrhu humanitarne akcije „Vinskom cestom do humanosti i dobrote".

Radi se o hvale vrijednoj humanitarnoj akciji kojoj je cilj prikupljenim donacijama vina direktno pomoći najugroženijoj kategoriji osoba s invaliditetom na način senzibilizacije građana na potrebe osoba s invaliditetom te integrirati osobe s invaliditetom u život lokalne zajednice.

„Pomažemo osobama s invaliditetom, donirajući osnovne potrepštine za život kako bi se takvim osobama olakšao, a osim toga nastojimo ih i stambeno zbrinuti. Ove godine ćemo prikupljena sredstva donirati djeci s invaliditetom kako bismo im osigurali adekvatnu medicinsku pomoć", rekao je Ivica Bašić, predsjednik Udruge Toms.

„U ovu akciju smo se uključili sa 112 butelja vina koje će se naći u prodaji i veseli nas činjenica što ćemo na ovaj način pomoći onima kojima je to najpotrebnije", rekao je Igor Buček, upravitelj Zadruge "Vukovarska vina"

Vina će se prezentirati na trogirskoj rivi 29. srpnja 2016. godine, a financijskim sredstvima koja se prikupe prilikom prezentacije vina uplatit će se za pomoć socijalno najugroženijim članovima Udruge.

Podsjećamo, Udruga tjelesnih invalida TOMS nedavno je već posjetila Vukovar te je tom prilikom uručila higijenske i prehrambene proizvode dvjema socijalno ugroženim obiteljima s područja grada Vukovara te ih je odlučila financijski poduprijeti uplatama od 1.000 kuna kroz 12 mjeseci.