{gallery}2016/07/12/01{/gallery} Dana 12. 06. 2016. godine krenula je akcija “S Gradom Vukovarom - ljeto u Bizovačkim toplicama“ s dva autobusa umirovljenika te ih je gradonačelnik Ivan Penava sa svojim suradnicima ispratio poželjevši izletnicima sretan put i ugodan provod.
Gradonačelnik je naglasio da Grad Vukovar želi svojim sugrađanima treće životne dobi osigurati dodatne sadržaje kako bi što više uživali u svojim zasluženim mirovinama. Također, kako postoji velika zainteresiranost, gradonačelnik je izjavio da će uvesti i dodatne autobuse za navedenu akciju ako bude bilo potrebe na što su prisutni izletnici izrazili veliko zadovoljstvo.
Navedena akcija odvija se u ljetnim mjesecima ove godine svakog utorka i četvrtka za umirovljenike s područja Grada Vukovara s 60 i više godina starosne dobi.
Polazak iz Sotina je u 08.40 h s autobusne stanice u središtu naselja, iz Vukovara polazi u 09.00 h s autobusnog kolodvora, a s autobusnog kolodvora iz Borovo naselja (kod Radničkog doma) u 09.15 h. Povratak s izleta u Bizovačkim toplicama je u 18.00 h.
Grad Vukovar za navedeni izlet osigurava troškove prijevoza i ulaznice za kupanje u Bizovačke toplice.
Svi umirovljenici koji ispunjavaju gore navedene uvjete dužni su podnijeti zahtjev u Gradskoj upravi Grada Vukovaru uz dokaz o prebivalištu (preslika osobne iskaznice) i dokaz o mirovini (potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora i sl.).