{gallery}2016/08/16/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava posjetio je vukovarske umirovljenike koji u sklopu akcije „S gradom Vukovarom – ljeto u Bizovačkim Toplicama“ svakog utorka i četvrtka borave u Bizovačkim toplicama.

Na inicijativu gradonačelnika Vukovara Ivana Penave ove godine je po prvi puta organizirana akcija „S gradom Vukovarom – ljeto u Bizovačkim Toplicama“ u sklopu koje je osiguran besplatan jednodnevni izlet umirovljenicima s područja grada Vukovara u Bizovačke toplice.
Umirovljenici sa 60 i više godina tijekom ljetnih mjeseci svakog utorka i četvrtka mogu besplatno odlaziti na kupanje i druženje u Bizovac. Grad Vukovar ovom akcijom svojim sugrađanima treće životne dobi pokriva troškove puta i ulaznice u toplice.

Gradonačelnik Penava je svojom posjetom Bizovačkim toplicama izazvao pozitivne reakcije svojih sugrađana treće životne dobi, a u njihovo ime govorio je Mirko Varga, predsjednik Udruge umirovljenika grada Vukovara. „Ljudi su jako zadovoljni ovim programom koji nam je poklonio grad. Najviše se koriste vanjski bazeni s valovima. Oni malo stariji i bolesniji više koriste bazene s toplom i hladnom vodom za koje kažu kako im pomaže za cirkulaciju“, kazao je Varga.

„Program koji smo osmislili za naše građane treće životne dobi se nastavlja. Raduje me što sam obišao umirovljenike koji su ovaj projekt iznimno dobro prihvatili, a to se vidi po osmjesima na njihovom licu. Više od tisuću umirovljenika je iskoristilo mogućnost besplatnog putovanja u Bizovačke toplice, a danas ih je došlo 115. To govori da je projekt pun pogodak“, rekao je Penava te dodao kako je ovo uz mnoge druge stvari koje Grad Vukovar čini za svoje umirovljenike jedna lijepa gesta koja i njima omogućava da im život bude bogatiji i sadržajniji te da se uključe u društveni život grada, međusobno se druže i kvalitetno provedu vrijeme ovih ljetnih mjeseci.