{gallery}2016/12/30/01{/gallery} U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara upriličen je prijem najuspješnijih sportaša grada Vukovara u 2016. godini.

Sportaše, kao i trenere Karate kluba „Vukovar 91“, Gimnastičkog kluba „Vukovar“ i Kluba dizača utega „Vukovar“ su ugostili gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović.

Priznanje za ostvarene vrhunske sportske rezultate u 2016. godini primili su: članice Gimnastičkog kluba Vukovar: Monika Zovko, Miljana Poznanović, Gabrijela Dudić i Tea Stojšić, članovi Karate kluba Vukovar 91: Alen Rubčić, Davor Macura, Ivan Draganić i Karlo Kalanj te članice Kluba dizača utega Vukovar: Nataša Dermiček, Barbara Topolovec, Lucija Gračanin i Ana Crnjac, dok su priznanje za izniman doprinos u razvoju sporta u gradu Vukovaru u 2016. godini primili treneri: Bosiljka Stojšić, trenerica Gimnastičkog kluba „Vukovar“, Igor Štalmajer, trener Karate kluba „ Vukovar 91“ i Milan Kordić, trener Kluba dizača utega „Vukovar“.

Nakon uručivanja priznanja treneri su predstavili uspjehe svojih klubova, pa je tako Bosiljka Stojšić, tajnica i trenerica Gimnastičkog kluba „Vukovar“ rekla kako je 2016. godina jubilarna 10. godišnjica postojanja kluba, a ujedno i najuspješnija godina za klub „Možemo se pohvaliti kvalitetnim uvjetima u kojima radimo i iz kojih su rezultati proizašli. Medalje sa završnice Kupa Hrvatske i Međunarodnog turnira su najveći uspjesi kluba u protekloj godini“, rekla je Stojšić.

Trener Kluba dizača utega „Vukovar“ Milan Kordić istaknuo je kako su članice kluba prvakinje Republike Hrvatske ekipno u kategoriji U-15, U-17 i U-20 i druge u Kupu Hrvatske za seniorke. Također, oborile su državni rekord za mlađe uzraste do 15 i do 17 godina.

Igor Štalmajer, trener Karate kluba „Vukovar 91“ naglasio je kako je klub u prethodnoj godini nastupio na 25 natjecanja, od kojih su četiri bili izvan RH, a koji obuhvaćaju 302 nastupa na kojima je osvojena 71 zlatnia, 55 srebrnih i 109 brončanih medalja.

Gradonačelnik Penava je rekao kako je Grad Vukovar u protekloj godini izdvojio znatna novčana sredstva kojima podupire rad sportskih klubova i udruga. „Na području grada Vukovara djeluje 55 sportskih klubova i udruga koje Grad Vukovar podupire s 5.000.000,00 kuna godišnje, a za održavanje i sanaciju sportskih i rekreacijskih objekata poput bazena, popravka opreme i sprava za sportska igrališta iz gradskog Proračuna izdvojeno je 4.600.000,00 kuna“, kazao je Penava te dodao kako iduće godine kreču neke nove, vrlo važne investicije u području sporta, a među njima se ističe izgradnja atletske staze u suradnji s Hrvatskim atletskim savezom.