U organizaciji Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara i Udruge Vukovarski stožer obilježena je deseta obljetnica smrti pukovnika Marka Babića.

Obilježavanje je započelo odavanjem počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata gdje su vijence položila brojna izaslanstva - obitelj Marka Babića, Izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, general Željko Živanović, Ministarstvo hrvatskih branitelja, izaslanik državni tajnik Ivan Vukić i savjetnik Tomislav Josić, izaslanici glavnog stožera OS RH i MUP-a general Denis Tretinjak i načelnik PU vukovarsko-srijemske Miro Bradić, delegacija Vukovarsko-srijemske županije predvođena zamjenikom župana Damirom Barnom, delegacija Grada Vukovara, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom i Savjetom za branitelje, delegacija Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar predvođena ravnateljem Zoranom Šangutom, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, Klub branitelja i dragovoljaca Trpinjska cesta 1991., Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, Udruga veterana 72. bojne VP Split, HVIDR-a Grude, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Dugopolje, Općina Dugopolje, HKS Vukovar.

Molitvu je predvodio kapelan župe sv. Josipa Radnika fra Bernard Barbarić.

Nakon odavanja počasti u crkvi Gospe Fatimske služena je sveta misa, nakon koje je kod tenka na Trpinjskoj cesti održan skup sjećanja na pukovnika HV-a Marka Babića.

"Marko nam svima nedostaje. Da je on ovdje mislim da bi neke stvari u gradu išle malo boljim, nekim drugim tijekom. Njega nažalost kao i mnogih koji su obrani Hrvatske dali svoje živote više nema. Pozdravljam vas u ime gradonačelnika Ivana Penave i obećavam kako će Grad Vukovar uvijek stajati iza ovakvih inicijativa. Moramo se okupljati i sjećati se naših prijatelja i vrijednosti iz Domovinskog rata. Ova sloboda je krvavo plaćena i nadam se da se to više nikada neće ponoviti," rekao je Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje.