Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava prisustvovao je svečanom polaganjem kamena temeljca kojim je započeta izgradnja studentskoga doma u Vukovaru.
Skupa s gradonačelnikom Penavom kamen temeljac zajedničkim su snagama položili predstavnik studenata Veleučilišta Lavoslava Ružičke Luka Čačić, dekan Mirko Smoljić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić, predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora Vesna Bedeković te zamjenik Vukovarsko-srijemskoga župana Damir Barna.
„Studentski dom sadržaj je koji će uvelike podići standard studentskog života u Vukovaru te zatvoriti priču o studentskom životu tako da će ponuda za studente Veleučilišta Lavoslav Ružička ovime biti potpuna," istaknuo je gradonačelnik Penava poručujući kako je riječ o još jednoj dobroj vukovarskoj priči nastaloj kroz sinergiju Veleučilišta, Grada Vukovara i Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova. Uz to, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo kako će i ovaj dio Vukovara dobiti novi smisao te će time naš grad postati još boljim mjestom za život.
Dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička Mirko Smoljić rekao je kako će kapacitet budućeg studentskog doma biti 108 ležaja u 58 soba te istaknuo kako je polaganje kamena temeljca dio proslave Dana Veleučilišta Lavoslava Ružičke. Također, pozvao je sve okupljene da se okupe iduće godine ovoga istoga dana okupe na istome mjestu kako bi zajednički proslavili otvorenje novog studentskog doma. Ovom je prilikom najavio i projekt gradnje studentskoga restorana kao i uređenja okoliša i početak rada studentskoga servisa.