Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček otvorio je tradicionalnu Dvanaestu Nacionalnu izložbu pasa CAC-HR VUKOVAR 2017 koju je, zajedno sa Hrvatskim kinološkim savezom, organizirala Kinološka udruga ¨Vukovar¨ iz Vukovara. Naš je grad vrlo popularan u kinološkim krugovima, tako je i ove godine oko 400 kvalitetnih pasa iz petnaestak država Europe, ali i cijelog svijeta posjetilo Vukovar. Pored brojnih domaćih izlagača, našu izložbu redovito posjećuju kinolozi iz okolnih država; Madžarske, Češke, Srbije, Slovenije, ali nerijetko i Švicarske, Njemačke, Italije, pa čak i Rusije, SAD, Japana.
„Vjerujem kako će se Vukovar još jednom pokazati kao dobar domaćin te da ćemo se i dogodine vidjeti na istome mjestu, ali s još većim brojem pasa i posjetitelja," rekao je u svome pozdravu zamjenik gradonačelnika Pavliček.
Izložba se održava u sklopu ¨Slavonia Dog Shows¨ uz sve posebnosti vukovarske izložbe koja je noćna izložba, odnosno, održava se poslijepodne, a reprezentativni dio programa i proglašenje pobjednika biti će navečer pod reflektorima što nosi naročit ambijent i atmosferu.
Građani su se rado odazvali i posjetili ovu manifestaciju te uživali u predstavljanju i ocjenjivanju oko 134 pasmina prekrasnih pasa. I ove je godine ulaz za sve goste slobodan.