Zadnje rođeno dijete protekle godine je djevojčica Katja, majke Marije Mandarić koja je na svijet došla 31. prosinca 2017. godine u 21:30h, dok je prvorođenog Vukovarca 2018., dječaka Uroša rodila majka Jelena Radišić 2. siječnja u 13:17 sati.

Sretne majke su na Odjelu rodilišta Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana posjetili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik Marijan Pavliček te ih darivali cvijećem i poklon bonom u iznosu od 1.500 kuna. Uz to majke su dobile statue Vučedolske golubice, a bebice benkice s natpisom #volimvukovar.

„Ovo je najljepši način za ući u Novu godinu i posebno me veseli što vukovarsko rodilište iz godine u godinu ima sve veći broj novorođene djece. To je optimističan podatak koji ulijeva nadu", rekao je gradonačelnik Penava naglasivši kako Grad Vukovar provodi pronatalitetnu politiku te ima čitavi niz mjera kojima se pokušava potaknuti mlade obitelji da se odluče za roditeljstvo i ostanak u gradu.

„Darivanje posljednje rođene bebe u prošloj te prve rođene u Novoj godini samo je jedna od jednokratnih mjera. Grad Vukovar također daruje roditelje djece, za prvu bebu dodjeljujemo 1000, za drugu 2000, te treću bebu 5.000 kuna, a također je i prvi grad u Hrvatskoj po novoj socijalnoj mjeri, a koja bi prije svega trebala olakšati život mladim obiteljima", objašnjava gradonačelnik Vukovara.

Riječ je o mjeri putem koje će Grad Vukovar u potpunosti financirati režijske troškove vukovarskim obiteljima s troje ili više djece do 15-te godine starosti.

Ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac čestitajući Novu godinu, s ponosom je istaknula kako je vukovarska bolnica jedna od rijetkih bolnica u Hrvatskoj koja proteklih par godina bilježi porast novorođene djece iz godine u godinu.

„Na našem Odjelu rodilišta nudimo idealne uvjete i nadam se kako će se ovaj pozitivan trend sve većeg broja novorođene djece nastaviti i u budućnosti, jer to će značiti sve veći broj Vukovaraca, Vukovarki, a time i novih obitelji, jer Vukovar iz godine u godinu postaje sve bolje mjesto za život", zaključila je Bosanac.

Po riječima dr. doc. Domagoja Vidosavljevića, specijalista ginekologije u vukovarskom rodilištu na svijet je u prošloj godini došlo 395 beba, od čega 217 djevojčica.