Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i predsjednik uprave tvrtke Pevec d.d. Jurica Lovrinčević potpisali su Ugovor od donaciji kojim tvrtka Pevec d.d. još jednu godinu za redom sufinancira rad Pučke kuhinje u Vukovaru.
„Djelovanje Pučke kuhinje odnosi se na najpotrebitije građane i niti jedan Vukovarc ne smije biti gladan. Ovim projektom osiguran je svakodnevni topli obrok za naše sugrađane koji si ga ne mogu priuštiti," rekao je gradonačelnik Penava zahvaljujući tvrtki Pevec d.d. na dosadašnjoj i nastavljenoj suradnji kao i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koja je u rekordnome roku reagirala te zajedno s Gradom Vukovarom pokrenula projekt.
Početak rada Pučke kuhinje u gradu Vukovaru započeo je 07. srpnja 2015. god. kao plod odlične suradnje Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Grada Vukovara.
Temeljem navedene suradnje, gradonačelnik Ivan Penava i ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Drago Tukara potpisali su u Gradskoj vijećnici produženje Ugovora za razdoblje od 01. lipnja 2016. do 31. svibnja 2018. godine, uz mogućnost daljnjeg produženja ugovora o nastavku suradnje za financiranje i isporuku toplog obroka te financiranju redovitog rada u Pučkoj kuhinji Vukovar koja će funkcionirati na dvije lokacije – u Borovu naselju i u centru grada.
Korisnika Pučke kuhinje koji su ostvarili pravo na prehranu u Gradu Vukovaru ima prosječno 54 mjesečno u 2017. god. te je za navedene korisnike podijeljeno 17.337 toplih obroka za što je utrošeno 312.066,00 kn zaključno s 31. prosincem 2017. god. Ostali troškovi Grada Vukovara za navedeno pravo iznose 42.902,13 kn zaključno s prosincem 2017. god., a što ukupno iznosi 354.968,13 kn.
Korisnika Pučke kuhinje koji su ostvarili pravo preko Caritasa u 2017. god. ima prosječno 31 mjesečno u 2017. god. o kojima obvezu financiranja preuzima Caritas.
„Odlučili smo se već četvrtu godinu za redom pomagati ovaj projekt jer smatramo kako bi bila velika sramota za sve nas, a pogotovo za poduzetnike koji su u mogućnosti pomoći, kada bi i jedan čovjek u Vukovaru bio gladan. Čast nam je što možemo sudjelovati u ovome projektu," rekao je predsjednik uprave tvrtke Pevec d.d. Jurica Lovrinčević ističući kako je Pevec tvrtka koja zarađuje za plaće svojih 1700 djelatnika, no da nastoji dati i svoj društveni doprinos.
Jedan od načina svakako je i donacija kojom s 20 000 kuna mjesečno sufinanciraju rad Pučke kuhinje u Vukovaru.
Pročelnica društvenih djelatnosti Ana Kustura naglasila je kako su korisnici Pučke kuhinje radno nesposobni samci korisnici zajamčene minimalne naknade te korisnici koji su pravo ostvarili temeljem procjene UO za društvene djelatnosti u suradnji s Centrom za socijalnu skrb.