Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je ravnateljicu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića gospođu Lidiju Miletić te joj ovom prilikom čestitao na osvojenoj državnoj godišnjoj nagradi „Ivan Filipović" za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2016. godinu, a koju je primila krajem 2017. godine.
„Nagrada Hrvatskog sabora „Ivan Filipović" koju je ravnateljica Miletić osvojila odraz je njezina rada ne samo u proteklih godinu ili dvije nego cjeloživotnog predanog rada. Mene osobno i kao gradonačelnika čini ponosnim činjenica da među sobom imamo jednu takvu osobu," rekao je gradonačelnik Penava čestitajući ravnateljici Miletić na dosadašnjim postignućima.
Lidija Miletić ravnateljica je Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Vukovaru još od rujna 2006 godine. U školi, kojoj je na čelu, je zaposleno 89 djelatnika, a školu svakodnevno pohađaju 562 učenika, kako u matičnoj školi, tako i u dvije područne škole. Nastava se odvija u dvije smjene, za učenike na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu te učenike koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu A, a u područnoj školi u Bogdanovcima za učenike albanske narodnosti organizirana je nastava po modelu C – njegovanje albanskog jezika i kulture. Sastavni dio škole su i glazbeni odjeli (program osnovne glazbene škole) kao i odjeli suvremenoga plesa o čijih 230 učenika i 22 zaposlena također brižno skrbi ista ravnateljica. Škola počiva na uvažavanju različitosti, solidarnosti i toleranciji, kao i međusobnom razumijevanju, a čemu osobit ton svojim primjerom daje ravnateljica naše škole gospođa Lidija Miletić.
Uz maksimalnu angažiranost i uključenost u poslove škole, Lidija Miletić aktivna je i u razvoju odgojnih i obrazovnih praksi lokalne zajednice. Voditeljica je Županijskoga stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije od 2014. godine. Svoj treći mandat osigurala je velikim poštovanjem među kolegama, svojim inovativnim idejama i entuzijazmom koji unosi u svoj rad. Također, godinama je već članica povjerenstva za organizaciju i provedbu natjecanja u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a njezinu predanost prepoznalo je i državno povjerenstvo za organizaciju natjecanja u području likovne kulture te njoj i školi ukazalo čast i povjerilo organizaciju državnog LIKa 20.
Ravnateljica Miletić autorica je ideje za „Sat povijesti iz Vukovara", projekta videokonferencije koji učenici i učitelji Osnovne škole Dragutina Tadijanovića provode od 2010. godine kako bi učenike iz cijele Hrvatske povezali u jednom zajedničkom satu povijesti uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, učili o istini i važnost Domovinskoga rata te uvidjeli svoju važnost u izgradnji svoje domovine. U projektu je do sada sudjelovalo pedesetak škola i preko tisuću petsto učenika hrvatskih škola od Dubrovnika, Gospića, Zadra, Šibenika, Splita, Pule, Rijeke , Kaštela, Brodarice, Malog Lošinja, Duge Rese, Karlovca, Zagreba, Svetog Ilije, Varaždina, Čakovca, Slavonskog Broda, Belog Manastira, Osijeka i Vukovara.
„Iznimno sam zahvalna učiteljskom vijeću i cijelome mom kolektivu koji me nominirao za ovu nagradu te na takav način izrazio podršku meni, ali i svemu onome što zajednički radimo. Svakako, ova nagrada ne pripada samo meni nego i svim onim učiteljima koji su me učili i koji su mi usadili ljubav prema pozivu kao i mojim roditeljima koji su me odgajali i bili moji prvi učitelji. Također, pripada i mojim kolegama koji su mi dali potporu i bez kojih ne bi bilo moguće ovo ostvariti te Gradu Vukovaru koji mi je dao priliku sudjelovati na projektima i kroz rad pokažem što i kako mogu," rekla je ravnateljica Miletić naglašavajući kako rad škole mora biti u skladu s trenutkom u kome škola živi te je OŠ D. Tadijanovića postala jedna od hrvatskih dvadeset e- škola čime je za njezine učenike i učitelje započelo novo poglavlje u odgojno-obrazovnom radu.