Savjet za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara održao je konferenciju za medije na kojoj je predstavljen program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Vukovara, 10. ožujka. Ovaj je datum određen jer je toga dana 1991. godine održano veliko postrojavanje nenaoružanih odreda za bivšu Općinu Vukovar u Bogdanovcima. Određeno je da će se toga datuma obilježavati Dan hrvatskih branitelja Vukovara 2014. godine na sastanku svih braniteljskih udruga na kojemu se tako usuglasila većina braniteljskih udruga. Ovu je odluku podržao gradonačelnik Grada Vukovara i Gradsko vijeće Grada Vukovara te se obilježava već četvrtu godinu za redom.
9. ožujka u Bogdanovcima počinje okupljanje branitelja i polaganje vijenaca kod spomenika u centru sela te druženje u Hrvatskom domu Bogdanovci. Središnji program uključuje polaganje vijenaca na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara, Svetu misu za sve poginule i nestale branitelje u župnoj crkvi svetog Filipa i Jakova te Svečanu akademiju u Hrvatskome domu.
U sklopu obilježavanja je i izložba slika i skulptura hrvatskih branitelja umjetnika grada Vukovara koja će biti otvorena 8. ožujka u 19:00 sati i trajat će do 11. ožujka, a bit će postavljena u predvorju Hrvatskog doma Vukovar
„Pozivamo sve hrvatske branitelje Vukovara iz svih krajeva Lijepe naše i dijaspore da se odazovu pozivu Grada Vukovar i okupe jednako kao 1991. godine te na dostojanstven način obilježe Dan hrvatskih branitelja Vukovara u druženju, prisjećanju i podsjećanju na istinske vrijednosti Domovinskog rata te zajedništvo koje nas je dovelo do ostvarenje najvećih ciljeva," rekao je predsjednik Savjeta za branitelje Tomislav Josić.
Organizator obilježavanja je Grad Vukovar, a pokrovitelji predsjednica RH, Ministarstvo branitelja i Ministarstvo obrane. Medijski pokrovitelji HRV i Vukovarske novine te Vinkovačka televizija.