Od 24. do 31. svibnja 2018. godine OŠ Lapad iz Dubrovnika i OŠ Dragutina Tadijanovića provode projekt „Vukovar u stripu". Pokrovitelj projekta je Udruga „Hrvatska pomaže", a financijska podrška Grad Dubrovnik i Grad Vukovar.

U ovom projektu sudjeluje po 8 učenika iz prijateljskih škola koji su talentirani za likovno izražavanje, a radionicu stripa vodi strip crtač i ilustrator Nenad Barinić iz Vukovara.

Prvi dio aktivnosti održan je u Dubrovniku u listopadu prošle godine kada su učenici iz Vukovara bili gosti ovoga prijateljskog grada, a rezultat rada bila je izložba stripova u Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku, a radove koje su učenici napravili u Vukovaru izloženi su u galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić rekavši kako su ovom prilikom spojeni učenici Dubrovnika i Vukovara. „Grad Vukovar podržao je ovaj projekt prije svega zbog izuzetno prijateljskih odnosa koje već godinama njegujemo s Gradom Dubrovnikom, a naravno i zbog njegovanja divnog talenta kojeg ova djeca imaju jer na taj način ne samo da jačaju vezu između Dubrovnika i Vukovara, nego jačaju i svoja međusobna prijateljstva koja će zasigurno potrajati cijeli život", kazala je Mujkić.