Plivalište Vukovar otvorilo je vrata vanjskog Kupališta te započelo drugu ljetnu sezonu kupanja na otvorenom.

Otvorenju je nazočio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček koji je ovom prilikom iskazao zadovoljstvo dosadašnjim radom Sportskih objekata Vukovar, a posebno Plivalištem koje građanima Vukovara nudi dodatan sadržaj kako u zimskim, tako i u ljetnim mjesecima. „Vikendom tijekom ljetne sezone Kupalište broji oko 1000-1500 posjetitelja što, osim na prihode Javne ustanove, pozitivno djeluje i na kvalitetu života naših sugrađana", rekao je Pavliček ističući kako prihodi SOV-a konstantno rastu, što znači da će Grad Vukovar imati potrebu sve manje sufinancirati rad Javne ustanove koja bi kroz određeni period trebala postati samoodrživa.

Ravnatelj JU „Sportski objekti Vukovar" Ivan Szabo rekao je kako je ove godine vanjski dio Kupališta, s obzirom na vremenske uvjete, a u odnosu na prethodnu godinu, ranije započeo s radom. „Prošlogodišnja sezona bila je izuzetno uspješna. Tijekom 3 mjeseca na Kupalištu je boravilo više od 50.000 ljudi što je iznad svih naših očekivanja, a nadamo se da će se takav trend nastaviti i ove godine", kazao je Szabo.

Kupalište se sastoji od bazenske školjke pravokutnog oblika 22×12 metara i ovalnog bazena s toboganom 25×15 metra. Vanjski ovalni bazen je opuštajućeg karaktera jer u sebi ima ugrađene masažere, topove s jačim mlazom vode i gejzire, a sadrži i veliki tobogan koji je sigurno jedan od glavnih sadržaja za najmlađe kupače. U pravokutnom bazenu provodi se obuka za neplivače te sportsko-rekreacijski programi za sve posjetitelje. Osim samog kupanja na vanjskim bazenima, Kupalište sadrži sunčalište površine 1500 kvadratnih metara s posebno uređenim travnatim dijelom od 400 kvadrata s pripadajućim suncobranima i ležaljkama.

Predsjednica Upravnog vijeća Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar" dr. sc. Ljiljana Blažević iznijela je planove za budućnost. „Zahvaljujući izvanrednim rezultatima koje je Javna ustanova ostvarila u protekloj godini, vizije širenja projekta koji je uspješan su realne. Završena je studija razvoja cijelog sportskog obuhvata, a prva faza, koja je u punom jeku jest uređenje trga ispred Sportske dvorane Borovo naselje gdje će se nalaziti dodatni sadržaji koji podrazumijevaju dva igrališta - park za manju djecu i dodatno vježbalište za starije dobne skupine, a uz zid Sportske dvorane postaviti će se stijena za penjanje.", rekla je Blažević te dodala kako bi navedeni radovi trebali započeti već ove godine. Nadalje, u planu je proširenje vanjskih vodenih površina s dodatna 4 bazena u obliku aqua parka.