Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček svečano je otvorio 12. Međunarodni turnir u boćanju koji organizira Boćarski klub „Borovo". Ovogodišnji je turnir održan povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, ali i 21. godišnjice osnutka kluba.
Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te su se ovom prilikom okupili suborci iz Dubrovnika, Orahovice, Čepina, Osijeka, Vinkovaca, Orašja i Vukovara.
Boćarski klub „Borovo" osnovan je 1997. Godine u progonstvu s ciljem promicanja, organiziranja i reguliranja boćanja te svojom sportskom djelatnosti pridonosi zdravom životu građana, odgoju i obrazovanju, promicanja grada Vukovara i činitelj je razvoja humanih odnosa među ljudima i narodima. Klub je jedan od prvih sportskih udruga koje su se vratile u Vukovar početkom mirne reintegracije, a članstvo kluba čine hrvatski branitelhi, zatočenici srpskih koncentracijskih logora i HRVI Domovinskog rata koji su u ovome sportu pronašli smirenje i motivaciju za život u našem gradu. Klub predstavlja jednu vrstu rehabilitacije, ali članovi se trude promicati sport i privući mlađe naraštaje.