Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, direktorica TZ Vukovar marina Sekulić i producent suorganizatora „organizatori bez granica" predstavili su program ovogodišnjeg Adventa u Vukovaru koji će se od 1. do 24. prosinca održati na Trgu Republike Hrvatske u organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara, Grada Vukovara i tvrtke Organizatori bez granica.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako će ove godine advent imati mnoge novitete, a namijenjen je prvenstveno mladima i djeci.

„SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru" u sklopu kojeg će se u Gradu heroju okupiti djeca iz svih dijelova Hrvatske, koja će se kroz glazbu, ples, glumu i kreativne radionice družiti s Vukovarcima i sklapati nova prijateljstva", istaknuo je Pavliček.
„SVI zaJEDNO za radost Božića u Vukovaru" manifestacija je koja će najmlađim Vukovarcima ove godine uistinu ostvariti mnoge dječje želje, a u posjetu će im tijekom četiri adventska vikenda pristići preko 600 mališana iz svih krajeva Hrvatske. Tako će male Vukovarce tijekom ovog adventa posjetiti vršnjaci iz Dubrovnika, Vodica, Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca, Sunje, Okučana, Zagreba, Karlovca, Osijeka, Vinkovaca i drugih hrvatskih gradova.

„U sklopu nadolazećih adventskih aktivnosti u Vukovaru organizirati će se i prigodna humanitarna akcija – „Vukovarski adventski kalendar dobrote", namijenjen obiteljima s 3 i više djece iz Vukovara", dodao je zamjenik gradonačelnika te pojasnio kako će djeca u kreativnim radionicama izrađivati ukrase za 24 božićna drvca koja će se na sam Badnjak i uručiti tim obiteljima, a uz njih i prigodne igračke i božićne poklone.

Tijekom 4 adventske nedjelje, kada će se i paliti svijeće na adventskom vijencu u pješačkoj zoni i u Dvorcu Eltz kao dio programa 21. Adventskih svečanosti, biti će predstavljena i hrvatska nematerijalna baština nastupom KUD-ova iz Vukovara, ali i drugih dijelova Hrvatske.
Predviđeni su i razni koncerti, nastupi mađioničara, te već tradicionalno puštanje lampiona Nebo puno želja kao i žive jaslice.

Iz Proračuna Grada Vukovara za Advent u Vukovaru osigurano je 150.000 kuna, dok je za programski dio zadužena tvrtka Organizatori bez granica d.o.o.
Svečano otvorenje Adventa u Vukovaru održat će se 1. prosinca na glavnom Trgu u Vukovaru, s početkom u 17 sati, uz nastupe poznatih pjevačkih imena – Vukovarcima će zapjevati Zaprešić Boys, Marina Tomašević, grupa Meritas, Jelena Radan, operna pjevačica Antonela Malis, klapa Stine, dječji zbor Vukovarski golubići, a zaplesat će plesna grupa Atomi, te plesne grupe Venera i Mambo, a svoj će show izvesti i Mažoretkinje grada Vukovara.

Program se održava u grijanom šatoru postavljenom tik uz klizalište na Trgu RH gdje TZ grada Vukovara organizira i Božićni sajam te prigodnu ugostiteljsku ponudu. Radno vrijeme sajma će biti od četvrtka do nedjelje od 9-22 sata. Uz prigodnu ugostiteljsku ponudu u šatoru će osim sajma biti organiziran i Kutak Djeda Božićnjaka. Program će se odvijati od četvrtka od nedjelje od 17-22 sata.
Klizalište se otvara 6. prosinca kada će biti organiziran i poseban program Dočeka sv. Nikole.

Program potražite na sljedećoj poveznici: -> https://organizatori.hr/advent/