Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac primili su u Uredu gradonačelnika izvrsne i uspješne Vukovarce, maturante Davida Mrđanova, učenika Ekonomske škole Vukovar, dobitnika ovogodišnje nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja te Anu Matizović, učenicu Ugostiteljsko turističke škole u Osijeku, najbolju maturanticu koja je na natjecanju WorldSkills Croatia 2021. - državnom natjecanju učenika strukovnih škola osvojila zlatnu medalju u kategoriji Poslovanje turističke agencije te time stekla dodatne bodove za upis na Hotelijerski fakultet u Opatiji.

Gradonačelnik Ivan Penava čestitao je svojim mladim sugrađanima na osvojenim nagradama. „Ovo je budućnost Vukovara“, rekao je gradonačelnik te je istaknuo kako smo sve ove godine komunicirali da uporno radimo na kvaliteti izvrsnosti te kako je to ono što Grad Vukovar potiče i nagrađuje. „Nadam se kako će i Ana i David, koji od jeseni kreću na fakultete biti uspješni studenti koje ćemo, osim stipendijama poticati i nagradama za izvrsne studente“, dodao je gradonačelnik Penava.

David Mrđanov je rekao kako je zahvalan svim ljudima i okolini koji su utjecali na njega i oblikovali ga u osobu kakva je danas. „Zahvaljujući svim ovim ljudima sada sam tu gdje jesam  stojim iza svojih djela, kao i nagrada koju sam dobio“, rekao je David te dodao kako će svojim radom dokazati da je zaslužio nagradu „Luka Ritz“ koja mu je dodijeljena za humanost, mir i nenasilje te za smirivanje loših situacija.

Ana Matizović je istaknula kako ju je nagrada koju je dobila na ovom trodnevnom natjecanju potaknula da svoje školovanje nastavi u smjeru turizma, a s obzirom kako se u Vukovaru aktivno razvija kontinentalni turizam, nakon završetka studija planira se vratiti u Vukovar te doprinijeti razvoju turističkog sektora.