Na omiljenom mjestu za odmor, uživanje, kupanje i druženje Vukovaraca tijekom ljetnih mjeseci, pri završetku su radovi na čišćenju i uređenju. Grad Vukovar je, kao i prethodne godine svojim sugrađanima i posjetiteljima osigurao besplatan prijevoz na vukovarsku pješčanu plažu.

Kako bi se uvjerio u spremnost za početak sezone, Vukovarsku adu je posjetio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima. „S obzirom na visoke temperature, u dogovoru s Opcijom B koja će obavljati prijevoz na Vukovarsku adu, našim sugrađanima već od sutra stavljamo na raspolaganje ovu ljetnu oazu kako bi što lakše podnijeli vrućine“, rekao je gradonačelnik Penava.

Josip Paloš, voditelj odsjeka za školstvo, visoko školstvo i sport u Gradu Vukovaru rekao je kako  je Grad Vukovar potpisao ugovor o nabavi usluge prijevoza putnika s Trgovačkim društvom opcija B iz Vukovara koja je bila jedini ponuditelj koji se javio na natječaj i to po cijeni od 499.173,75 kuna za sezonu 2021. i 2022. (trajanje ugovora je 2 godine).

„Osim ugostiteljske i gastronomske ponude, ove godine će se za sve uzraste uvesti dodatne aktivnosti, sportske i animatorske koje ćemo do kraja tjedna i službeno objaviti“, rekao je Tihomir Kostić iz Opcije B te dodao kako je cilj boravak na adi svim posjetiteljima učiniti što ljepšim i zanimljivijim te će upravo stoga ove godine i biti obogaćen dodatnim sadržajima.

Kao i prethodne godine, prijevoz posjetitelja na Vukovarsku adu obavljat će se svakoga dana od 10:00 do 20:00 sati, a sezona će trajati do kraja mjeseca kolovoza.