Grad Vukovar brojnim projektima svojim umirovljenicima nastoji posvetiti posebnu pažnju, pa uz najnoviju mjeru „Grad koji brine“, božićnice, besplatni javni prijevoz te razna financiranja udruga, Grad Vukovar šestu godinu za redom nastavlja ovu uspješnu praksu organiziranja jednodnevnih izleta u Bizovačke toplice u ljetnim mjesecima, a njezina tradicija uključuje i druženje gradonačelnika s umirovljenicima u spomenutim toplicama.

Stoga je gradonačelnik Penava zajedno sa suradnicima posjetio vukovarske umirovljenike, njih 190 koji su se danas uputili put Bizovačkih toplica, pri tome naglasivši zadovoljstvo suradnjom s udrugama koje provode kvalitetne programe u suradnji s Gradom Vukovarom.

„Ovo je šesta godina kako se provodi projekt jednodnevnih izleta u Bizovačke toplice za vukovarske umirovljenike, a vedra lica koja ovdje susrećemo najbolje govore u prilog svrsi projekta, a to je činjenica da nam je zadovoljstvo naših sugrađana na prvom mjestu. Kroz ovaj neposredni kontakt s umirovljenicima dobili smo potvrdu kvalitete ovog projekta, a zajedničkom suradnjom na njemu ćemo nastaviti raditi i u budućnosti.“, rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako projekt iz godine u godine bilježi veliki interes.  

Jelena Brandeker, voditeljica prodaje i marketinga Bizovačkih toplica ističe zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom suradnjom s Gradom Vukovarom. „Svaki utorak veliki broj umirovljenika dolazi kod nas na kupanje u potrazi za spasom od visokih temperatura. Utorak je inače tradicionalno dan za umirovljenike u Bizovačkim toplicama, a razne animacije i programi su prilagođeni upravo njima.“, pojasnila je Brandeker.  

 „Grad Vukovar nam je tijekom ovih ljetnih mjeseci omogućio svaki utorak uživanje u ljetnim danima te iz godine u godinu ovakvu dobru praksu širimo među našom populacijom.“, rekao je Andrija Biro, predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara te iskoristio priliku i u ime Udruge zahvalio Gradu Vukovaru.

Izleti za umirovljenike s područja grada Vukovara sa 60 i više godina starosne dobi organizirani su svakoga utorka tijekom ljeta, ove godine počevši od 06. srpnja do 31. kolovoza 2021. godine.

Izdvajanjem sredstava iz Proračuna za ovu namjenu Grad Vukovar nastoji poboljšati kvalitetu života vukovarskih umirovljenika u vidu društvenog života te zajedničkog druženja.

Za ovu namjenu u Proračunu Grada Vukovara osigurano je 100.000,00 kuna.