Damir Martin osvojio je na nedavnim Olimpijskim igrama održanima u Tokyu brončanu medalju, a s obzirom da je rođeni Vukovarac, ovdje u Vukovaru je osjećaj ponosa i sreće još veći zbog njegovog uspjeha!

U svojoj velikoj veslačkoj karijeri Damir Martin osvojio je mnogobrojna odličja, među kojima su 2 srebrne i 1 brončana medalja s Olimpijskih igara, 2 zlatne i 1 brončana medalja sa svjetskih prvenstava te 2 zlata i 3 srebra osvojena na europskim prvenstvima.

Povodom postignuća na Olimpijskim igrama u Tokyu, Martina su sa suprugom Ivanom primili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Damir Martin je rekao kao mu je čast predstavljati Vukovar i biti dio vukovarskih velikana. „Uvijek s ponosom ističem otkuda dolazim, otkuda su moji korijeni i otkuda mi snaga i inat za završnice mojih natjecanja“, rekao je Martin.

Gradonačelnik Penava ovim je putem zahvalio Damiru i supruzi Ivani na dolasku te je rekao kako je Damir vrhunski sportaš i vrhunski čovjek. „U sportu je teško doseći vrhunsku razinu, a Damirovi sportski rezultati koje postiže u kontinuitetu 11 godina i to u disciplini za koju se odlučuju samo najbolji veslači govori samo za sebe o njegovoj jačini i moći. Zahvalni smo mu što i u svojim najslavnijim trenutcima ne zaboravlja Vukovar“, rekao je Penava te dodao kako su ovakva postignuća vrijedna štovanja. „Vjerujemo kako će se ovaj kontinuitet nastaviti i s četvrtom olimpijskom medaljom koja će se održati za 3 godine te želim Damiru puno sreće i sportskog uspjeha u svim budućim postignućima.

Damirova slika nalazi se i na muralu „Veliki ispod zvijezda“  gdje su oslikani vukovarski velikani, a koji se nalazi na zidu podno OŠ Antuna Bauera pored kojeg su ispisani Damirovi najveći uspjesi. „Osim ponosa što je Damir Vukovarac, ovim projektom smo svim našim sugrađanima, a osobito najmlađima htjeli pokazati tko su velika vukovarska imena iz različitih područja – sporta, kulture i Domovinskog rata te im usaditi svijest da se i iz ovako male sredine kao što je Vukovar, korak po korak može doseći vrh svijeta“, zaključio je Penava.