Danas se u Vukovaru održavaju 10. sportski susreti Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, a svečano ih je otvorio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

U kratkom obraćanju sudionicima sportskih susreta gradonačelnik Penava podsjetio je na veliki teret koji je policija podnijela tijekom Domovinskog rata, stvaranja vojnih postrojbi te u obrani Republike Hrvatske. „Uvijek nam je drago biti domaćinom ovakvih susreta, a danas je zadovoljstvo posebno jer je riječ o jubilarnim 10. sportskim susretima policajaca. Zadovoljstvo je danas u Vukovaru, kao mjestu posebno jake simbolike, ugostiti ljude iz cijele Hrvatske koji su ugradili sebe u modernu hrvatsku državu.“, rekao je Penava te svim sudionicima zaželio sreću u natjecanjima, ugodno druženje i da iz Vukovara danas ponesu lijepe uspomene.

U organizaciji Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske na 10. sportskim susretima sudjeluje trinaest udruga s područja cijele Hrvatske, a natjecanja će se održati 7 disciplina – mali nogomet, boćanje, šah, streljaštvo, kuglanje, ribolov te belot.