Obilježena je 30. godišnjica stradavanja gradske četvrti Sajmište polaganjem vijenaca podno spomenika u Udruzi hrvatskih branitelja Sajmišta te podno spomenika na mjestu masovne grobnice u Novoj ulici gdje je 12 hrvatskih branitelja i civila ubijeno i bačeno u bunar.

Vijence su položile brojne udruge i izaslanstva, među kojima i delegacija Grada Vukovara koju je činio Savjet za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara.

Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Tomislav Josić istaknuo je kako se trebamo sjećati onih koji su u teškim danima ratnih godina izgubili živote. „Moramo se okupljati i čuvati vrijednosti Domovinskog rata kako bi budući naraštaji znali kako je stvorena hrvatska država i kako se 1991. godina više nikada ne bi ponovila“, zaključio je Josić te dodao kako za počinjene zločine još nitko nije odgovarao, a današnje politike se trude zaboraviti što se događalo 1991. godine.

Na Sajmištu su se vodile najteže borbe u kojima su naši branitelji bili svega nekoliko desetaka metara udaljeni od neprijateljskih paravojnih postrojbi. Živote su izgubila četiri zapovjednika, a uslijedila su masovna ubojstva civila i silovanja žena.