Kako tradicija već nalaže, posljednji vikend u mjesecu rujnu rezerviran je za Vukovarski etno sajam koji nam ove godine dolazi u svom 14. izdanju i s rekordnim brojem izlagača, ali i izuzetno bogatim i raznovrsnim sadržajem.

Vukovarski etno sajam u organizaciji je Turističke zajednice grada Vukovara i Grada Vukovara, a prigodnim riječima ove godine svečano ga je otvorio gradonačelnik Ivan Penava istaknuvši zadovoljstvo činjenicom da sajam iz godine u godinu raste. „Ove godine bilježimo rekordan broj izlagača te mi je drago vidjeti izlagače iz susjednih županija koji upravo u Vukovaru predstavljaju ono najbolje od tradicijskih proizvoda, ali i hrane i pića. Vjerujem kako će na ovogodišnjem bogatom i raznovrsnom sajmu svatko pronaći ponešto za sebe.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je činjenicu da je Vukovarski etno sajam nagrađen u okviru natječaja Suncokret ruralnog turizma za promociju tradicijskih proizvoda u kategoriji „Ruralno-turističke manifestacije“ za 2018. godinu, što govori o vrijednosti i kvaliteti ove manifestacije i popratnih sadržaja i programa.

Na sajmu će sudjelovati čak 76 izlagača – od tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta do proizvođača hrane i pića, a samo neki od programa u sklopu sajma su Vukovar OktoBierFest, Okusi Hrvatske, susret folklornih društava Dunav svome gradu, besplatno turističko vođenje gradom, Dan nacionalnih manjina, koncerti tamburaških sastava Libero i Sremci, koncert hrvatske glazbene dive Vanne te brojni drugi prigodni programi i radionice za djecu!

Veselimo se još jednom druženju tijekom nadolazećeg jesenskog vikenda, a sve ljude dobre volje pozivamo da posjete sajam i pronađu nešto za sebe i budu odgovorni!