30. listopada 2020. godine ostati će upamćen kao datum kada je Vukovarski vodotoranj ponovno otvorio svoja vrata te svima pružio mogućnost pogleda s najponosnijeg mjesta u Hrvatskoj.

Vukovarski vodotoranj u prvih godinu dana poslovanja, zaključno s 31. listopada 2021. godine posjetilo je 82 577 posjetitelja.

O rezultatima njegova rada u proteklih godinu dana govorio je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuvši kako je Vukovarski vodotoranj najbolji je primjer kako Republika Hrvatska može izgledati. „Pokazatelji nam potvrđuju ispravnost naše ideje, vizije i odlučnosti, na što smo izuzetno ponosni. Nekada objekt bez funkcije, danas je Vukovarski vodotoranj atrakcija svjetskih razmjera koju je u godinu dana rada, unatoč nepovoljnim okolnostima koje su zahvatile Republiku Hrvatsku i svijet posjetilo 82 577 posjetitelja. Također, tvrtka je to koja je u tom istom razdoblju uprihodila 4,5 milijuna kuna te koja zapošljava 23 Vukovarca.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Direktor Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva, Darijan Zeko naglasio je činjenicu da je Vukovarski vodotoranj otvoren u jeku pandemije koronavirusa i tržišnih turbulencija, stoga je poseban ponos raspolagati dobrim pokazateljima i brojkama.

„Od ožujka 2021. godine ovaj vukovarski div ulaskom u World Federation of Great Towers svrstao se među najveće i najpoznatije tornjeve svijeta, što je dodatno privuklo i zainteresiralo inozemne posjetitelje iz Francuske, Njemačke, Mađarske, Austrije, a posjetili su nas i veleposlanici Indije, Kanade, Poljske, Velike Britanije, Irske.“, pojasnio je direktor Zeko.

Vukovarski vodotoranj- simbol hrvatskog zajedništva će 18. studenoga 2021. godine raditi u normalnom radnom vremenu od 09 do 21 sat, sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama.