U predbožićno vrijeme u kojem vlada duh darivanja i zajedništva, kao i dosadašnjih godina, Grad Vukovar je najmlađim Vukovarcima osigurao prigodne poklon paketiće!

Za vukovarske mališane od 1. do 8. razreda osigurano je ukupno 2799 prigodnih božićnih paketića u suradnji s tvrtkom Filir d.o.o. iz Vukovara.

Zbog epidemiološke situacije uzrokovane COVID-om 19, božićni paketići su prethodno dostavljeni vukovarskim školama i vrtićima po razredima i odgojnim skupinama, a najmlađim Vukovarcima koji ne pohađaju vrtiće u božićnom ambijentu perivoja Dvorca Eltz, nakon božićne dječje predstave, paketiće su uručili gradonačelnik Ivan Penava te zamjenik Filip Sušac i pročelnik UO za društvene djelatnosti Josip Paloš.

Gradonačelnik Penava ovom prilikom istaknuo je kako je riječ o lijepoj tradiciji koju Grad Vukovar njeguje iz godine u godinu. „Danas, u lijepom predblagdanskom ambijentu uz dječju božićnu predstavu i prigodne poklon pakete našim najmlađima potrudili smo se upriličiti i pribliiti radost Božića.“, zaključio je gradonačelnik Penava.

Za božićne paketiće djeci Vukovara u Proračunu Grada Vukovara za 2021. godinu osigurano je 100.000,00 kn.