Veselo, radosno i u šarenilu, na Trgu Republike Hrvatske nešto prije podneva započelo je prvo novogodišnje odbrojavanje. Vukovarski mališani veselili su se nešto ranije, za razliku od odraslih koji će novu 2022. godinu dočekati u ponoć.

Vukovarska su dječica radosno dočekali Novu godinu uz zvuke vesele glazbe te prigodni program u izvedbi Vukovarskih golubića, Plesne grupe Venera te Glazbene škole Vukovar.

Prve lijepe želje u novoj 2022. godini dječici je uputio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac.

„Grad Vukovar i ove je godine odlučio isključivo za vukovarske mališane organizirati ovakav vid zabave i pružiti im poseban osjećaj iščekivanja i veselja. Danas s dječje nove godine iz Vukovara šaljemo poruke mira, ljubavi i zajedništva.  Siguran sam kako je Vukovar danas u podne jedan od najveselijih gradova u Hrvatskoj, a zabava će se i večeras nastaviti na našem trgu uz bogati glazeni program i gastro ponudu Adventa na kotačima “ rekao je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te svim vukovarskim mališanima, ali i građanima Vukovara zaželio sretnu novu godinu uz obilje radosti, a posebice zdravlja.