Grad Vukovar i u 2022. godini nastavlja financiranje gradskog prijevoza osobama s navršenih 65 godina života i s prebivalištem na području grada Vukovara, uz određene izmjene od 01. veljače 2022. godine.

U svrhu postizanja odgovorne provedbe ove mjere te točnosti podataka, dobrog financijskog upravljanja i transparentnosti, a sukladno članku 6. stavku 1. Zakona o proračunu (NN, broj 144/21), od 01. veljače 2022. cijenu mjesečne pokazne karte za gradski prijevoz osoba s navršenih 65 godina života i s prebivalištem na području grada Vukovara (koja prema cjeniku prijevoznika iznosi 50,00 kuna mjesečno), Grad Vukovar sufinancira s 40,00 kuna, a korisnik participira u iznosu od 10,00 kuna.

Pravo na sufinancirani gradski prijevoz osoba s navršenih 65 godina života i s prebivalištem na području grada Vukovara, može se ostvariti u uredu koncesionara (Slavonija bus d.o.o., Tržni centar Vukovar), isključivo svojim osobnim dolaskom svakog mjeseca u razdoblju od 20. do zadnjeg dana u mjesecu, za idući mjesec, prilažući:

-potpisanu presliku važeće osobne iskaznice (prilaže ju samo prilikom prvog dolaska radi godišnje evidencije) i uplatom iznosa od 10,00 kuna za mjesečnu pokaznu kartu te uz osobni potpis na prijavni obrazac prijevoznika.