U Gradskom muzeju Vukovar otvorena je izložba „CVJETOVI KOJI VJEČNO CVATU“ - izbor iz ostavštine sestara Tereze i Júlie Zsolnay".

Gostovanje izložbe "Cvjetovi koji vječno cvatu - izbor iz ostavštine sestara Tereze i Júlie Zsolnay", ostvareno je u partnerstvu Gradskog muzeja Vukovar i Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku te u suradnji s Muzejom Slavonije Osijek uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske.

Izložba, čiji koncept autorski potpisuju Noémi Neichl, István Burján i Katalin Sárközi, govori o obitelji Zsolnay i njihovim vezama s narodnom umjetnošću, etnografskoj kolekciji Tereze Zsolnay, vrijednostima narodnih motiva u primijenjenoj umjetnosti te jednoj iznimnoj cjelini predmeta - kapicama, kao najstarijim predmetima iz zbirke Zsolnay.

Otvorenju ove izložbe koju će posjetitelji moći vidjeti tijekom travnja nazočio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac, a u programu je sudjelovao i Ženski pjevački zbor „Jesenske ruže“ Udruge Mađara grada Vukovara.