Gradonačelnik Ivan Penava danas je najavio isplatu božićnica vukovarskim umirovljenicima, korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja te dodjelu prigodnih prehrambenih paketa korisnicima pučke kuhinje. „Ove godine zbog konverzije valuta s ovom mjerom započinjemo nešto ranije. Kao i svake godine, vođeni željom da kućanstva s manjim primanjima imaju bogatu blagdansku trpezu osigurali smo božićnice za umirovljenike i korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja te prigodne prehrambene pakete za korisnike pučke kuhinje.“, dao je pojasniti gradonačelnik Penava.

Za 2.821 vukovarskih umirovljenika s prebivalištem na području grada Vukovara čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna sa svim dodacima) ne prelaze 2.500,00 kuna Grad Vukovar i ove godine povodom blagdana Božića osigurava božićnicu u visini od 200 kuna.

Isplata prava na božićnicu za umirovljenike vršit će se u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 14. studenog 2022. godine do 29. prosinca 2022. godine. U proračunu Grada Vukovara za to su osigurana sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna.

Također, Grad Vukovar i ove godine osigurava božićnicu za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja (u iznosu od 250,00 kuna za 270 korisnika) te osigurava prigodne prehrambene pakete u vrijednosti 200 kuna za korisnike Pučke kuhinje (80 paketa).

Božićnica za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja isplatit će se u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 01. prosinca do 29. prosinca 2022.godine, a podjela prehrambenih paketa će se odvijati u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru u razdoblju od 19. do 23. prosinca 2022. godine. Za božićnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja osigurano je 70.000,00 kuna u proračunu, dok je za prehrambene pakete osigurano 16.000,00 kuna.

Ovaj vid mjera koje Grad Vukovar provodi u predblagdansko vrijeme tradicija je koja predstavlja želju da svi naši sugrađani sa svojim obiteljima provedu nadolazeće blagdane u ozračju blagostanja, radosti i zajedništva.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac dodao je kako isplata božićnica umirovljenicima započinje već danas, 14. studenog. „Vodili smo brigu i onim umirovljenicima koji nisu u mogućnosti osobno doći u prostorije FINA-e,  za njih to može učiniti netko drugi uz predočenje njihove osobne iskaznice. Korisnici inozemnih mirovina te umirovljenici s radnim statusom dužni su podnijeti zahtjev Gradu Vukovaru.“, objasnio je Sušac.

Umirovljenici koji u međuvremenu ostvare pravo na mirovinu čiji iznos je manji od 2.500,00 kuna također su dužni prethodno podnijeti zahtjev Gradu Vukovaru, naposljetku je dodao Pročelnik za društvene djelatnosti Josip Paloš.

 

ZAHTJEV