Danas smo ispratili vukovarske umirovljenike na prvi ovogodišnji jednodnevni izlet u Bizovačke toplice, poželjeli im sretan put i ugodno provedeno vrijeme u toplicama.

Ovo je već osma godina kako Grad Vukovar u suradnji s Hrvatskom udrugom umirovljenika i invalida rada grada Vukovara te Bizovačkim toplicama, brinući o svojim sugrađanima treće životne dobi, za umirovljenike s područja grada sa 60 i više godina starosti u ljetnim mjesecima organizira jednodnevne izlete u Bizovačke toplice koji se odvijaju svakog utorka za po 200 umirovljenika počevši od danas te će trajati 9 tjedana, a ako to vrijeme dozvoli i duže.

Gradonačelnik Ivan Penava tom je prilikom rekao kako će oko 1800 vukovarskih umirovljenika ove godine posjetiti Bizovac te se rashladiti u ovim ljetnim mjesecima, ali i provesti kvalitetno vrijeme u krugu prijatelja i poznanika. „Našim sugrađanima treće životne dobi nastojimo posvetiti posebnu pažnju i brojnim projektima olakšati, sadržajno obogatiti i uljepšati život. Posebno zadovoljstvo predstavlja nam činjenica da našim sugrađanima možemo omogućiti ovakve aktivnosti, a prisutnost pozitivne energije i veselje koja vlada među njima kao i popunjenost autobusa kazuje nam puno o izvrsnosti ovoga projekta“, istaknuo je Penava.

Predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida grada Vukovara Andrija Biro, ne skrivajući zadovoljstvo rekao je kako je zainteresiranost za izlete iznimno velika te kako je već sada popunjen i idući termin.

Podsjetimo, cijena ulaznice za Bizovačke toplice iznosi 7 eura, a Grad Vukovar je sufinancira s 5 eura, dok je prijevoz u potpunosti besplatan.