Grad Vukovar tradicionalno Badnjak obilježava podjelom pečenih girica sugrađanima na nekoliko lokacija u gradu, a ove godine se na Trgu Republike Hrvatske dijelio i fiš.

Ugodno badnje prijepodne sa svojim sugrađanima uz druženje i podjelu posnih jela proveli su gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik Filip Sušac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš.

"S našim sugrađanima te posjetiteljima koje se na ovo badnje jutro nađu u našem gradu dijelimo 300 kilograma pečenih papalina te 600 porcija fiša. Zajedno širimo duh Božića, mira i zajedništva, družimo se i uživamo u ovom danu te je ovo lijepa tradicija koju njeguje Grad Vukovar." rekao je gradonačelnik Penava poželjevši svim svojim sugrađanima obilje blagoslova, mira i zajedništva za nadolazeći blagdan Božića.

Izražavajući zadovoljstvo ovom akcijom koja u duhu Božića i zajedništva stvara lijepi ugođaj na ulicama Vukovara, Penava je zahvalio i Udruzi umirovljenika i invalida grada Vukovara koja sudjeluje u podjeli girica građanima.