U svome uredu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je Ružu Marić, umirovljenu dugogodišnju ravnateljicu Gradskog muzeja Vukovar te trenutnu savjetnicu za kulturu Grada Vukovara, kojoj je krajem 2023. godine dodijeljena nagrada za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva.

Uputio joj je čestitke te rekao da je nakon umirovljenja gubitak njenoga znanja i rada nenadoknadiv Vukovara što građani prepoznaju i cijene. "Ruža Marić bila jedan od nositelja razvoja Vukovara", između ostaloga zaključio je Penava.

„Ruža Marić svojim likom i djelom postala je simbolom kulturnog života Vukovara, posebice Gradskog muzeja Vukovar. Pod njezinim vodstvom Gradski muzej Vukovar dočekao je povratak u svoj grad, a tijekom godina pretvoren je u prepoznatljivog dionika kulturne baštine Europe i svijeta te je osvojio mnoštvo nagrada”, ustvrdio je Penava.

Marić je zahvalila na čestitkama i podsjetila na najvažnije projekte koje provodila i poslove koje je vodila te zahvalila kolegama muzealcima na dodijeljenoj joj nagradi.

Osim gradonačelnika prijemu su nazočili pročelnik UO za društvene djelatnosti Josip Paloš i pročelnica UO za gospodarstvo Kristina Bilić.