Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira 20 godina provodi akciju "Moje svjetlo za moj Vukovar" kojom pomažu vukovarske obitelji socijalno ugroženog statusa, a time i čuvaju sjećanje na žrtvu Vukovara.

Naime, prodajom svijeća kroz osnovne i srednje škole s područja djelovanja Udruge prikupljaju se financijska sredstva za obitelji socijalno ugroženog statusa ili djecom s invaliditetom te se potiče vrijednost sjećanja na Vukovar i žrtve Vukovara.

Tim povodom u gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš te stručni suradnik za socijalnu skrb Dalibor Žigić ugostili su predsjednika Udruge tjelesnih invalida TOMS Ivicu Bašića, a ujedno je potpisan i Ugovor o donaciji s dvije vukovarske obitelji, Karačić i Strunja.

Ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Filip Sušac zahvalio je predsjedniku Udruge TOMS Ivici Bašiću i njezinim članovima čija dobrota iz godine u godinu pokazuje kako Vukovar i njegovi građani imaju istinske prijatelje te je istaknuo kako je Grad Vukovar za svoj socijalni program u 2024. godini namijenio 1,5 milijuna eura.

"Drago mi je i ove godini biti u Vukovaru ovom lijepom prigodom. Nadam se kako će obiteljima naša donacija biti od pomoći te se vidimo i iduće godine.", dao je zaključiti predsjednik Udruge tjelesnih invalida TOMS Ivica Bašić.

U sklopu akcije financiraju se dvije vukovarske obitelji u potrebi kroz godinu dana, mjesečnim iznosom od 140,00 eura. Prilikom dolaska u Vukovar dvije vukovarske obitelji sredstvima Udruge opremljene su i poklon paketima higijenskih potrepština i namirnica u iznosu 200 eura.