{gallery}2015/07/29/01{/gallery} Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček otvorio je „3. kamp djece nacionalnih manjina" koji se održava na gradskom stadionu u Vukovaru, a kojemu je Grad Vukovar jedan od pokrovitelja. Kamp će se održavati od 29.-31. srpnja 2015. godine, a zamišljen je kao događaj koji će probuditi svijest ljudi i na jedan slikovit način prikazati potrebu za ravnopravnošću, jednakosti, tolerancijom i ponajprije poštivanjem prava djece.


„Vukovar je od pamtivijeka multinacionalni i multikulturni grad koji njeguje vrijednost kulture svih nacionalnih manjina.
Podupiranjem organizacije ovakve manifestacije kao što je Kamp djece nacionalnih manjina još jednom dokazujemo kako u Vukovaru nema mjesta bilo kakvoj diskriminaciji, a da mi svoju djecu odgajamo u tolerantnom duhu, međusobnom razumijevanju i prihvaćanju različitosti na bilo kojoj osnovi.
Nitko ne treba doći i nas Vukovarce učiti toleranciji – mi ju svakodnevno živimo. Na vukovarskom stadionu nećete naći svastiku nego djecu koja se okupljaju oko lopte.
Naš je grad oduvijek kulturno i trgovačko središte smješteno na granici, sjecištu putova i najvećoj plovnoj rijeci Europe tako da je susret različitih kultura, vjera i nacija naša svakodnevnica," rekao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.


Događaj će se održati na pod generalnim pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza pod sloganom „UJEDINJENI LOPTOM PROTIV NASILJA, RASIZMA, DISKRIMINACIJE I SIROMAŠTVA".


Očekuje se sudjelovanje oko stotinu djece različitih nacionalnosti koje žive na ovim prostorima, a bit će organizirane tribine, javne rasprave, športski događaji, natjecanja i slično.