×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/07/29/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/07/29/01

{gallery}2015/07/29/01{/gallery} Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček otvorio je „3. kamp djece nacionalnih manjina" koji se održava na gradskom stadionu u Vukovaru, a kojemu je Grad Vukovar jedan od pokrovitelja. Kamp će se održavati od 29.-31. srpnja 2015. godine, a zamišljen je kao događaj koji će probuditi svijest ljudi i na jedan slikovit način prikazati potrebu za ravnopravnošću, jednakosti, tolerancijom i ponajprije poštivanjem prava djece.


„Vukovar je od pamtivijeka multinacionalni i multikulturni grad koji njeguje vrijednost kulture svih nacionalnih manjina.
Podupiranjem organizacije ovakve manifestacije kao što je Kamp djece nacionalnih manjina još jednom dokazujemo kako u Vukovaru nema mjesta bilo kakvoj diskriminaciji, a da mi svoju djecu odgajamo u tolerantnom duhu, međusobnom razumijevanju i prihvaćanju različitosti na bilo kojoj osnovi.
Nitko ne treba doći i nas Vukovarce učiti toleranciji – mi ju svakodnevno živimo. Na vukovarskom stadionu nećete naći svastiku nego djecu koja se okupljaju oko lopte.
Naš je grad oduvijek kulturno i trgovačko središte smješteno na granici, sjecištu putova i najvećoj plovnoj rijeci Europe tako da je susret različitih kultura, vjera i nacija naša svakodnevnica," rekao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.


Događaj će se održati na pod generalnim pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza pod sloganom „UJEDINJENI LOPTOM PROTIV NASILJA, RASIZMA, DISKRIMINACIJE I SIROMAŠTVA".


Očekuje se sudjelovanje oko stotinu djece različitih nacionalnosti koje žive na ovim prostorima, a bit će organizirane tribine, javne rasprave, športski događaji, natjecanja i slično.