U Vukovarskoj gospodarskoj zoni gradi se još jedan u nizu novih proizvodnih pogona. Tvrtka ALIS d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge poslovanje u Vukovaru planira započeti u ljetnim mjesecima 2021. godine, a zapošljavati će 25 djelatnika. Glavna djelatnost joj je proizvodnja metalnih konstrukcija i njihovih dijelova, a najvećim dijelom će izrađivati čelične konstrukcije i čeličnu bravariju za inozemno tržište i poznate svjetske klijente.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava je stoga sa suradnicima obišao gradilište te tim putem istaknuo kako mu je iznimno drago što svaki investitor koji odluči svoje poslovanje započeti u Vukovaru nailazi na potporu koja na kraju iznjedri pozitivan rezultat. „U ovom poduzeću će 25 osoba zarađivati za život svojih obitelji u našem gradu, a upravo je to cilj kojim se vodimo sve ove godine“, rekao je Penava te dodao kako je najveće postignuće vidjeti da je Vukovarska gospodarska zona od zapuštenog mjesta koje je bilo poput lovišta postala središte poslovnih i gospodarskih aktivnosti u Vukovaru, upravo zahvaljujući kvalitetnoj suradnji Grada Vukovara s poduzetnicima iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva.

Suvlasnik tvrtke ALIS d.o.o. Slobodan Aleksić rekao je kako je upravo u Vukovar odlučio s partnerom iz Njemačke, g. Nihadom Islamagićem uložiti 4.500.000 kuna te započeti poslovanje. Inače ALIS d.o.o. je partnerska tvrtka već postojeće tvrtke INTERIER-MONT  koja u Vukovaru posluje od 2015. godine i zapošljava oko 100 djelatnika koji metalnim konstrukcijama opremaju interijere mnogih prodajnih mjesta svjetski poznatih brandova kao sto su Louis Vuitton, Prada, Gucci te brojnih hotela u francuskoj Nici, talijanskoj Firenzi, katarskoj Dohi i mnogim drugima.