Predstavljen je nacrt Strategije razvoja gospodarstva grada Vukovara 2021.-2031. kojoj je cilj osigurati sistematično i učinkovito djelovanje gradskih vlasti u području poticanja gospodarskog razvoja grada Vukovara u idućem desetljeću.

Strategija će pružati temelje za još bolji dijalog između Grada Vukovara i poduzetnika, a posebno u pogledu prepoznavanja potreba poduzetnika i mogućnosti Grada da doprinese što uspješnijem poslovanju lokalnog gospodarstva.

Uz predstavnike vukovarskih gospodarstvenika te javnih institucija s područja grada Vukovara predstavljanju nacrta Strategije nazočio je i zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac koji je istaknuo kako je grad Vukovar u razdoblju od 2016. do 2020. godine bilježio pozitivne rezultate u vidu otvaranja gospodarskih subjekata te obrta, što je u konačnici dovelo do porasta broja zaposlenih. „U sredinama poput naše, mali poduzetnici su pokretači gospodarskog razvoja stoga je ključna zajednička sinergija u razvoju gospodarstva Vukovara i njegove okoline. U želji da se naš grad nastavi kretati uzlaznom putanjom u ovome pogledu, vrata Grada Vukovara uvijek su otvorena svim gospodarstvenicima.“, dao je zaključiti Sušac.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić pojasnila je kako je cilj predstavljanja nacrta Strategije omogućiti gospodarstvenicima da svojim prijedlozima zajednički doprinesu izradi njezine konačne verzije, što će u konačnici značiti učinkovitiji i kvalitetniji rad i pristup razvoju gospodarstva. „Cilj je učiniti Vukovar još prepoznatljivijom ulagačkom destinacijom, a ova Strategija sadrži ono čemu će Grad Vukovar težiti u idućem razdoblju što između ostaloga obuhvaća i velike strateške projekte.“, rekla je Bilić.