Ovogodišnji Vukovar film festival priveli smo kraju!

U posljednja četiri dana Vukovar je živio za filmski festival, sve projekcije bile su iznimno posjećene i sa sigurnošću možemo reći kako je 17. izdanje Vukovar film festivala ispunio, pa čak i nadišao sva očekivanja.

Od svečanosti otvorenja, pa preko fantastičnog uspjeha Dječjeg festivala sve do prve filmske festivalske projekcije održane na amfiteatru podno Vukovarskog vodotornja i svečanosti zatvaranja te dodjele nagrada pobjednicima, 17. Vukovarski filmski festival ostat će upamćen kao jedan od najkvalitetnijih.

Šlag na kraju bila je dodjela nagrada „Zlatni šlep“ filmovima „Majka“ i „Kuća od iverja“ koji su pobjedu odnijeli jednoglasnom odlukom stručnog žirija.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac ovim je putem rekao kako je ponosan što je Vukovar na četiri dana postao filmsko središte. „Za gotovo svaku projekciju tražilo se mjesto više, ispunjena su sva naša očekivanja“, rekao je Sušac te dodao kako je iz Vukovara poslana lijepa, pozitivna slika te kako je VFF jedna od manifestacija koje uvelike doprinose razvoju turizma Vukovara.

Zadovoljstvo cjelokupnom organizacijom izrazio je direktor festivala Darko Puharić.
„Puno nam je srce. Ne skrivamo zadovoljstvo. Sve projekcije su bile posjećene, postigli smo zacrtano, duh zajedništva i festivala je ostvaren“.

Vidimo se i sljedeće godine, na još bogatijem 18 Vukovar film festivalu!