U svečanoj dvorani Royal Vukovar, u okviru predblagdanskog druženja koje Grad Vukovar tradicionalno organizira za vukovarske gospodarstvenike, predstavnike privatnog i javnog sektora, ravnatelje, direktore, gradske vijećnike te svećenstvo danas su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih potpora u turizmu po nedavno objavljenom javnom pozivu.

Ugovore je dodijelio gradonačelnik Ivan Penava istaknuvši kako je Grad Vukovar ove godine uveo novu mjeru kojom se dodjeljuju bespovratne potpore u svrhu podizanja kvalitete turističke ponude na području grada Vukovara, ali upoznavši javnost i s još jednom novo mjerom - bespovratnim potporama u ribarstvu i akvakulturi. "Važno nam je poticati sve grane gospodarstva, a to nam govore i brojke o povećanju radnih mjesta te otvaranju novih tvrtki i obrta. Zajedno pričamo jednu lijepu priču Vukovara.", istaknuo je.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić istaknula je kako je Javni poziv bio objavljen do 15. prosinca, a potpore su se mogle dobiti za 3 mjere: opremanje i uređenje smještajnih kapaciteta, marketinške aktivnosti te razvoj aktivnih oblika turizma.

Bespovratne potpore po ovom javnom pozivu dodjeljuju se za sufinanciranje troškova nastalih u 2023. godini. Maksimalni iznos potpore visine je do 2.500,00 eura, dok je minimalni iznos bio 200,00 eura.

Pravo na potporu ostvarilo je 20 podnositelja zahtjeva, poduzetnika koji se bave turizmom na području grada Vukovara, a iz proračuna Grada Vukovara ukupno je utrošeno 29.980,20 eura.