Delegacija Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara sudjelovala je na 13. Međunarodnom dunavskom festivalu na kojem je na tematskom štandu predstavila kulturno-turističku i eno-gastro ponudu Vukovara i hrvatskog Podunavlja s fokusom na vučedolsku kulturu – izvornu europsku civilizaciju i jednu od najznačajnijih kultura toga vremena, a koja se proširila na današnjih 13 europskih država.

Grad Vukovar i Grad Ulm njeguju dugogodišnje prijateljstvo, a Vukovar više 20 godina sudjeluje na ovom iznimnom festivalu koji kroz 10 dana posjeti gotovo 400 tisuća posjetitelja.

Iznimno atraktivan štand privukao je brojne posjetitelje koji su se kroz nagradne igre, brošure, letke i suvenire mogli upoznati s bogatom kulturno-povijesnom baštinom Vukovara i hrvatskog Podunavlja.

Nakon svečanosti otvorenja, TZ grada Vukovara upriličila je i prijem za visoke uzvanike predvođene državnim tajnikom za političku koordinaciju i Europu u ministarstvu savezne pokrajine Baden-Wurttemberga Florianom Hasslerom, gradonačelnikom Ulma Martinom Ansbacherom i gradonačelnicom Novog Ulma Katrin Albsteiger. Štand je posjetio i generalni konzul RH u Stuttgartu Ivan Sablić te biskup u miru, mons. Franjo Komarica. Tijekom prijema u gradskoj vijećnici Grada Ulma predstavnica Grada Vukovara Marina Vlajčić potpisala je s ostalim predstavnicima podunavskih gradova i regija "Plavu vrpcu prijateljstva".