Uz prigodan program na središnjem vukovarskom trgu otvoren je 17. Vukovarski etno sajam.

Svečano ga je otvorila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Martina Prepunić zahvalivši u ime Grada Vukovara svima koji sudjeluju u ovogodišnjoj manifestaciji te pozvavši sve građane i posjetitelje Vukovara da uživaju u pripremljenim programima, gastro ponudi i koncertima.

Ovogodišnji Vukovarski etno sajam traje od petka 27. do nedjelje 29. rujna, a na njemu sudjeluje 48 izlagača iz Vukovarsko-srijemske županije, Osječko-baranjske županije i Krapinsko-zagorske županije te 7 ugostitelja. U ponudi se mogu naći razni domaći proizvodi - od suvenira i brojnih rukotvorina, mednih i pčelinjih proizvoda, domaćeg sira, proizvoda od aronije, ljekovitog bilja, cvijeća, bučino ulje, suhomesnati proizvodi, voće i povrće. Osim toga, pripremljene su i radionice za djecu u suradnji s DV Vukovar I, Udrugom odgojitelja Terina i Tko se boji sutra još.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako se Vukovarskom etno sajmu već tradicionalno priključila i Obrtnička komora Vukovar s gastro prezentacijom udruženja obrtnika pod nazivom Okusi Hrvatske, a Udruga Nijemaca i Austrijanaca s programom Oktoberfesta Vukovar te KUD Kolo koji će upriličiti svoj godišnji koncert.

U subotu će se od 11:00 održati Gastro Manifestacija Okusi Hrvatske uz Chefa Tomislava Špičeka, a od 16:30 sati Vukovar Oktoberfest, a ovogodišnje izdanje Vukovarskog etno sajma dodatno će obogatiti i koncerti, pa tako danas nastupa Ante Cash & DJ, a u nedjelju Lidija Bačić Lille.