Grad Vukovar u svojoj namjeri i nastojanjima za osiguranjem najboljih uvjeta života uvijek se vodio prijedlozima svojih sugrađana, svih dobnih skupina i interesa.

Kroz suradnju te vodeći se mišljenjima i inicijativama građana Vukovara, realizirani su brojni projekti, a usvrhu još bolje, intenzivnije i kvalitetnije komunikacije, putem službene web stranice Grada Vukovara građani se sada, u svakome trenutku svojim zamislima, prijedlozima i idejama od javnog interesa mogu aktivno uključiti u ostvarenje napretka Vukovara.

Nova usluga predstavljena je na konferenciji za medije, a gradonačelnik Ivan Penava ovom prilikom pozvao je građane da se kroz novu uslugu Grada Vukovara dodatno uključe u ostvarenje daljnjeg napretka Vukovara. „Kada govorimo i obilazimo sanirane i izgrađene prometnice, nogostupe, parkirališta, vrlo često ističemo kako iza tih projekata stoji inicijativa naših sugrađana koji nam nerijetko kroz razgovor te upite daju do znanja što im je bitno. Sukladno prioritetima i financijskim mogućnostima, kroz novu uslugu koja građanima omogućuje podnošenje svojih prijedloga, imati ćemo još bolji uvid u njihove potrebe.“, rekao je Penava te naglasio kako će Grad Vukovar svakoj ideji posvetiti jednaku dužnu pažnju, a u cilju razvoja Vukovara koji će Vukovarcima, ali i svim posjetiteljima, pružiti sve potrebno.

Pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić pojasnila je kako nova usluga pruža dobar način za unaprjeđenje komunikacije s građanima. „Grad Vukovar kontakt s građanima intenzivirao je putem redovnih prijema građana, a sada i putem nove usluge koju je lako pronaći na službenim stranicama. Kontinuirano pratimo i želimo znati što građani Vukovara promišljaju, a ovo je izvrstan način da svi projekti koji će uslijediti budu definirani upravo u suradnji s njima.“, zaključuje pročelnica Mujkić.

E-uslugu „Građani predlažu“ možete pronaći pod kategorijom E-USLUGE, pri dnu službene stranice Grada Vukovara ili klikom na poveznicu https://www.vukovar.hr/gradani-predlazu

Putem jednostavnog obrasca koji od građana traži unošenje imena i prezimena te e-mail adrese, potrebno je upisati temu te prijedlog.

Upućeni prijedlozi neće biti javno vidljivi, već će automatski biti proslijeđeni na razmatranje nadležnim upravnim odjelima Grada Vukovara.