Započeli su 19. po redu Ružičkini dani, pod nazivom "Danas znanost – sutra industrija", a u ime Grada Vukovara otvorenju je nazočio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac.

„Ružičkini dani su interdisciplinarni skup kojemu je cilj promicanje izvrsnosti u znanstvenim i stručnim istraživanjima s naglaskom na primjenu najnovijih znanstvenih rezultata i stručnih dostignuća. Skup je ujedno i prigoda za susrete, razmjenu mišljenja i iskustava te uspostavu suradnje među sudionicima s visokih učilišta, instituta i gospodarstva“, rekao je Sušac te dodao kako mu je iznimna čast sudjelovati na otvorenju skupa.

Oko 250 stručnjaka iz 20 zemlja izlaže više od 160 radova što je rekordan broj, a u okviru Ružičkinih dana održava se i 8. susret mladih kemičara gdje učenici 12 srednjih škola iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine predstavljaju rezultate svojih istraživanja.

Skup organiziraju Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, European Chemical Society i European Hygienic Engineering and Design Group.